2020. május 11., hétfő

Deep Purple - Demon's Eye 1971

Az 1971-es nagy sikerű Fireball című albumon jelent meg. Éredekes, hogy csak az eredeti UK kiadáson, mert később a Strange Kind of Woman című sláger került fel helyette az amerikai változatra.

Az In Rock révén a Deep Purple 1970-es évek elején már a világ egyik legsikeresebb hard rock együttesének számított. A Fireball album munkálatai eltérő időpontokban zajlottak 1970 szeptemberétől 1971 júniusáig. Közben az együttes folyamatosan koncertezett világszerte.A kritikusok minden fórumon dicsérték a zenekart, maga az album pedig az angol lemezlista 1. helyén nyitott. Az USA-ban 2001-ben aranyozódott be a Fireball, miután több mint 500 ezer darabot adtak el belőle. 

A Fireball album, csakúgy mint az In Rock ma már klasszikusnak számít, és neves muzsikusokat indított el a zenészi pályán. Ebben az időben olyan szerzemények is születtek, amelyek akkor csak kislemezre kerültek, mint az I'm Alone, vagy a Freedom és a Slow Train, amelyek csak az 1996-os ünnepi CD-n láttak napvilágot. Termékeny és az egész pályafutásukat meghatározó időszak volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése