2019. december 9., hétfő

Bajtala Trió - Cigánylány 1966

A hatvanas évek magyar beat legendái köze tartozott, a kiváló zenészekből álló , de hátszél híján, rövid életű zenekar a Bajtala Trió. 

 

1965-ben több hazai fesztivált megnyertek, főleg Little Richard és Ray Charles dalokat dolgoztak fel, de saját slágereik is népszerűek voltak. Sajnos 1970-ben a tagok, mint megannyi kiváló zenész külföldön folytatták a zenei pályafutásukat. 

 

A Cigánylány című daluk a 60-ás években, a hazai rádiok műsorában gyakran szerepelt.

Bajtala János korábban a Könyves Kálmán gimnáziumban egy amatőr zenekarban kezdett zenélni Szörényi Leventével és a dobos Kőszegi Imrével, azután kibővült a társulat Ráduly Mihály szaxofonossal és Szörényi Szabolcs basszusgitárossal. 

 

A Bajtala Trió 1965-ben született. Bajtala János billentyűs mellett Vigyázó László (bőgő, basszusgitár) és Szigeti Béla (dob) volt a másik két alapító tag. 


Négy évig zenéltek együtt. Többször felléptek az Illés zenekarral is. Legismertebb daluk a Cigánylány volt. 1969 - 1971-ig Lakatos Béla "Bögöly" basszusozott és Csáki Béla dobolt. Bajtala 1972-ben egy európai turnéra kiutazott Londonba (disszidált), ahol a mai napig él, és ezzel lett sajnos vége a Bajtala Triónak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése