2019. november 8., péntek

Bee Gees - First Of May 1969

1971-ben mutatták be a Melody című angol filmet, melynek a teljes filmzenéjét a Bee Gees együttes írta . 

A film, egy soha ki nem mondott, megható gyerek szerelemről szól, és a dalok, mint szerelmes levelek, közvetítik az érzelmeket . 

 

A legmeghatobb pillanatban, a First Of May dal hallható. A korabeli Bee Gees dalokra jellemzően, a dalt nem Robin, hanem Barry énekli. Ez a korabeli hazibulik kötelező zenéje volt, a B oldal Lamplight című dalával együtt .

 

Shocking Blue - Venus 1969

 1969-ben, a Shocking Blue holland rock zenekar énekest keres, mert vokalistája bevonult katonának. A válogatáson egy hollandiában élő magyar primás lányára, a 21 éves Veres Mariskára, esik a választás. 

A lány beváltja a hozzáfűzött reményeket, hiszen 1969-ben a Venus című világslágerrel beírják magukat a rock történelembe, és megszületik az első világhíres magyar popsztár. 

 

Európai együttes ritkán jut amerikai listák élére, de abban az évben a tengerentúli listák első helyét is megjárta a dal. Sajnos 2006-ban a betegsége legyőzi, és búcsút kell intenie a színpadnak, és még abban az évben meghal.

2019. november 6., szerda

Zager & Evans - In The Year 2525 1969

1969 nyarán, az amerikai és brit listák első helyét, egy amerikai pop-rock előadó páros, a Zager&Evens, egyetlen slágerlistás dala foglalja el. 

Az In The Years 2525 szám szövege egy modernkori Nostradamus jóslat, a sci-fi kategóriába tartozó megállapításokkal, ahogy vélhetően az elkövetkezendő 10 ezer évben az ember a földi életet megváltoztatja . A dalnak sok feldolgozása született, a 80-as disco zenében is újra feltűnik .


 

40