2019. november 1., péntek

Chris Rea - Tell Me There's A Heaven 1989Chris Rea 1989-es Road To Hell című albumán paradox módon jelenik meg a Tell Me There's The Heaven. Talán a legsikeresebb albuma volt, melynek dalait több film zenei anyagában megtaláljuk.

Chris Rea , angol énekes-gitáros, zenei pályafutása 1975-ben indult, először együttesekben játszott, majd később szóló karriert kezdett.


A 80-as évek végén érte el legnagyobb sikereit, az angol Bruce Springsteennek nevezték, mély rekedtes hangja után. A romantikus és rock kategóriában egyaránt maradandót alkotott.


2019. október 28., hétfő

Danyel Gerard - Butterfly 1971


1971 nyarának nagy slágere az európai diszkókban, a francia Danyel Gerard slágere, a Butterfly.

 

 

 

Franciaországban született, örmény-olasz származású családban, de Braziliában nevelkedett. Rióból később visszatér Párizsba, ahol hatvanas évekbeli pop slágerekkel próbált sikert. 

 

 

 

Igazi nagy sikert 1971-ben kiadott slágerével ért el, melyből több millió példány kelt el, és több nyelven megjelent az ő és más előadók műsorában.
2019. október 27., vasárnap

Monkees - I'm a Believer 1966

A Beatles 1965-ös mindent elsöprő amerikai sikere után a médiagyár kiadta a jelszót ,"Kell egy igazán ütős amerikai zenekar!"

 

 

Meg is alakult a The Monkees nevű együttes, mely a 1966-1971 közötti időszakban zenélt sikeresen, utána saját utakon jártak, de ezzel olyan sikert mint korábban sohasem értek el. 

 

 

 

Az 1966-os évi bemutatkozó albumuk nagy slágere lett, a Neil Diamond által az együttesnek írt dal, az I'm A Beliver", melyet napjainkban is szívesen feldolgoznak és gyakran játszanak a médiák.