2019. november 16., szombat

John Travolta & Olivia Newton John - You're The One That I Want 1978 

Az 1978-ban bemutatott amerikai film, a Grease ("magyar hangja" Pomádé), hatalmas kasszasiker volt, annak ellenére, hogy egynyári darabnak szánták és nagyon kis költségvetéssel készült. A film a hasonló című musical-ből készült, és a zenei anyagagát nagyon neves szerzők adták, többek között, Barry Gibb , Jerry Lee Lewis és Rtchie Valens.

 

Könnyed nyári szerelmi történet, melyben felvonul az ötvenes évek végének Amerikája, a bőrzakók, Elvis-sérók, fecskefarkú limuzinok, lófarkak, pörgő szoknyák, no és a rock and roll korszaka.

 

A film legismertebb jelenete, mikor az addig csöndes, jól nevelt lány sztrecsnadrágban, bőrdzsekiben, kikozmetikázva jelenik meg, és meglehetősen kihívóan viselkedik Dannyvel, aki először ugyan elcsodálkozik, de egyáltalán nincs ellenére a változás. 

 

A két főszereplő, az ausztrál Olivia Newton John és az amerikai John Travolta a film nyomán az akkori tinik bálványa lett, nem véletlenül, hiszen tökéletesen hitelesen és eredetien játszották a szerepüket.

2019. november 14., csütörtök

Johnny&The Hurricanes - Red River Rock 1960

 

Az 1960-as Red River Rock című számuk több tucat előadóval és feldolgozásban a későbbiekben is közkedvelt zene volt.

 

A 60’s évek elejének, méltatlanul elfeledett instrumentális együttese volt , a Johnny and the Hurricanes, melynek vezetője, a szaxafonos Johnny Paris volt, különleges hangzásával sodró lendületű rock and roll számaival, az igazi korabeli dance partik népszerű zenekara volt. Az Ohioból indult, együttes ugyanúgy megjárta Hamburgot, mint a Beatles, és méltán aratott sikereket Európában is.