2020. június 8., hétfő

Grand Funk Railroad - We're An American Band 1973

Az 1973-as We're An American Band című albumuk talán az utolsó sikeres nagylemezük, melynek címadó dalából hard rock sláger lett. 

A Grand Funk Railroad a korai kemény rock egyik legfontosabb amerikai képviselője volt. Zenéjük ma már nem tűnik annyira forradalminak, de akkoriban az újdonság erejével hatott. A rocktörténet talán legtöbbet támadott együttese. 

A sikereiket Terry Knight menedzsernek köszönhették, aki felléptette a zenekart az 1969-es atlantai popfesztiválon, ahol dübörgő zenéjük viharos sikert aratott. Ezt Capitol-szerződés követte, és még abban az évben megjelent az On Time bemutatkozó album. Bár a rádiók mellőzték, a sajtó becsmérelte, mégis az USA-lista élére került, és aranylemez lett. Terry Knight nemcsak a "vadember" imázst találta ki, de elképesztő méretű reklámkampánnyal igyekezett befuttatni védenceit. A rádiók nem játszották a dalaikat, a kritika fanyalgott, de az erőltetett ütemben piacra dobott lemezek (1969 és 1976 között 14(!) korongjuk jelent meg) és az agresszív marketing meghozta gyümölcsét: Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése