2020. június 7., vasárnap

AC/DC - Highway To Hell 1979

1980 februárjában, amikor holtan találták Bon Scott énekest a barátja autójának hátsó ülésén, akkor már fél éve a lemezpiacon volt az ausztrál AC/DC rock együttes ikonikus slágere, a Highway To Hell. Megjelenése óta az album hétszeres platinalemez lett az USA-ban. 

A dalt a zenekar embert próbáló koncert turnéinak viszontagságai ihlették, és sajnos Scott ezalatt a teher alatt megtörve, tényleg elindult a pokol felé vezető úton. A dal hetekig a listákon szerepelt, és számos neves előadó kapaszkodott fel a dalon keresztül a hírnévig. 

Pár hónappal Scott halála után végül a zenekar Brian Johnson személyében találta meg új énekesét. Rövid idő alatt el is készítették új albumukat, melynek címe Back in Black lett. Az album gigantikus sikert aratott, nemcsak a zenekar, hanem az egész hard rock történelem legsikeresebb alkotása is lett. 

Az AC/DC ausztrál hard rock zenekart Malcolm és Angus Young testvérek alapították 1973 decemberében, Sydney-ben. Az együttes a rock zenei műfaj úttörője, kiemelkedő csapata. Számos tagcserén mentek keresztül, mígnem 1975-re kialakult az első stabil felállásuk. Az igazi áttörést azonban a Highway to Hell lemez hozta meg számukra, mely minden korábbi anyagaiknál nagyobb sikert aratott, és hozzájárult rajongótáboruk jelentős növeléséhez. A csapat a csúcsról viszont hirtelen a mélybe zuhant, ugyanis 1980 februárjában elhunyt Bon Scott énekes. Halála mind társait, mind a rajongókat megérintette, az események miatt pedig az AC/DC kis híján a feloszlás sorsára jutott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése