2020. április 21., kedd

Kylie Minoque - The Locomotion 1987

Little Eva 1962-es amerikai slágerének feldolgozásával debütált 1987-ben a nemzetközi lemezpiacon az ausztrál énekesnő. A lemez Ausztráliában hét hétig listavezető volt, és ez volt a legtöbbet eladott kislemez az országban az 1980-as években. 

 

Minogue-ot a legtöbb eladással rendelkező ausztrál női előadóként tartják számon. Pályafutását gyermekszínészként kezdte az ausztrál televízióban, szappanoperákban szerepelt és csak 1987-ben kezdte  énekesi karrierjét. A siker nem maradt el, gyakran illetik a „Pop Hercegnő”-je („Princess of Pop”) vagy a „Pop Istennő”-je („Goddess of Pop”) becenevekkel.

 

Melbourneben, Ausztráliában született, de sok évig élt és dolgozott az Egyesült Királyságban az 1990-es évek óta. Ez idő alatt kiadta a saját nevével fémjelzett Kylie Minogue című albumot 1994-ben és az Impossible Princess-t 1997-ben. Mindkét lemez pozitív kritikákat kapott, míg az utóbbit sokan a legszemélyesebb és legjobb munkájának tartját. 

 

Néhány éve mellrákot diagnosztizáltak nála, ami miatt a turnékatt kellett lemondania.  Minogue-ot az Egészségügyi Tudományok tiszteletbeli doktori címével tűntette ki az Anglia Ruskin egyetem azért a munkájáért, melyet a mellrákra való figyelemfelkeltésnek szentelt. Ezután 2011 novemberében az ARIA Music Awards 25 éves évfordulóján az Ausztrál Hanglemezgyártók Szövetsége Minogue-ot beiktatták az ARIA Hall of Fame-be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése