2020. november 13., péntek

Hungária - Örökké és három napig 1974

 

A dal 1974-ben kislemezen jelent meg a Hungaroton kiadásában, és a belőle készült zenés videó a madridi RTVE televízió egyik szórakoztató műsorában készült.

A 70-es években a Hungária számára a vegetálás időszaka következett. A mindenható állami zeneipari vezetés nem kedvelte őket, a Hanglemezgyár nem adott ki nagylemezt nekik, a magyar közönséghez nem tudtak eljutni, a lemezes, támogatott előadókhoz képest háttérbe kényszerültek. Az együttes a szovjet-blokk országaiban turnézva próbálta fenntartani magát. 


 

1976-ig főként az NDK-ban, elvétve Lengyelországban és a Szovjetunióban turnézott. 1976-ban a Hungária ismét némi lehetőséghez jutott itthon: részt vettek egy Made in Hungary nevű rendezvényen, megjelentek a televízióban, kiadták egy kislemezüket. 1977-ben a Metronóm '77 vetélkedőn is részt vettek. Az együttes ígéretet kapott egy nagylemez kiadására, valamint egy országos koncert turnéra. Ennek jegyében 1978-ban felvették a Beatles-láz című albumot, a lemezgyár vezetése azonban – Fenyő szerint a lemezgyár által támogatott együttesek sikerét féltve – félretette a lemez sikergyanús anyagát.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése