2020. június 5., péntek

Sweet - Fox On The Run 1974

Az 1970-es évek elején divatos pop-rock egyik jeles képviselője volt a Sweet. A Chinn-Chapman szerzőpáros "istállójában" kezdték, ugyanúgy mint Suzi Quatro és a Slade együttes is. Az ő vezényletükkel adták ki a legsikeresebb albumukat a Fanny Adams-ot.

Később már tehernek érezték, hogy csak a slágergyárosokat szolgálják ki, ezért próbáltak a saját zenei ízlésüknek megfelelő zenét összehozni. Ezt nagy kedvvel tették és az örömzenélésnek, egy kocsmázás utáni este a Fox On The Run című sikerszám lett az eredménye. 

A dal egyfajta elválás volt a régi sikertörténettől, aminek kovácsai nem ők voltak, hanem korábbi menedzsereik. Végül is 1974-ben ezzel a slágerrel szinte minden sikerlistára felkerültek, és elindultak a saját útjukon. 

R.I.P.  Steve Priest

Meghalt Steve Priest, a Sweet alapfelállásának basszusgitárosa, aki az 1968 és 1982 közötti első korszakban végig, megszakítás nélkül a csapat tagja volt. A zenész 72 éves volt, és az utóbbi időszakban nem örvendett túl jó egészségi állapotnak, ugyanakkor végig aktív maradt. Az 1997-ben elhunyt Brian Connolly énekes és a 2002-ben elhunyt Mick Tucker dobos után ő a harmadik ember, aki távozott közülünk a zenekar eredeti négyeséből, amelyből immáron csak Andy Scott gitáros van életben.

A Sweetnek bizonyosan nem tett jót, hogy a tagok a '80-as évek közepétől kezdve különböző verziókban mozgó haknicsapatok élén hordták szét az örökséget (2008 óta maga Priest is működtetett egy Steve Priest's Sweet nevű mutációt), de az alapfelállás és az első korszak óriási hatást gyakorolt a későbbi generációkra a Mötley Crüe-től a Quiet Rioton át egészen a Guns N' Rosesig. Nevükhöz olyan örökzöldek fűződnek, mint a Block Buster!, a The Ballroom Blitz vagy a Fox On The Run.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése