2020. február 16., vasárnap

Smokie - Living Next Door to Alice 1974


Az 1974-es dal az év nagy pop slágere volt, a táncklubok sűrűn játszották és később számtalan lírai, humoros és profán feldolgozása született. A refrén utáni kis szünet, a közönségnek lehetőséget adott arra, hogy azt nyomdafestéket nem tűrő szavakkal helyettesítsék. Ekkor születtek meg a profán verziók, "Alice! Who the ...... is Alice?", ahol a hell és a heck voltak a finomabb verziók. A legdurvább, egy 1993-as holland verzió volt, mely a listákra is felkerült. 

A történet egy fiú ról szól, aki hosszú éveken (24) keresztül, reménytelenül szerelmes a szomszéd lányba (Alice). A lány egy napon egy másik fiúval elköltözik, és a főhős érzelmileg összeomlik és csak a hűséges barátnője (Sally) marad mellette, aki talán egy új boldogság kezdete lehet (Happy End). 

 

Az 1970-es évek végének sikeres szerzőpárosa volt a Chinn-Chapman britt duó. Nagyon népszerű együttesek jutottak dalaikkal a listák élére, köztük a Smokie nevű britt pop együttes is. Az együttes meghatározó egyénisége Chris Normann énekes volt, akinek jellegzetes hangja olyan egyedivé tette az együttes dalait.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése