2019. december 29., vasárnap

Simon & Garfunkel - Mrs Robinson 1968


A dal, az 1967-as Graduate című amerikai film zenei anyagában jelenik meg először. A film, a kor pop kultúrájának egyik meghatározó darabja volt. A Graduate, a korabeli fiatalok kétségekkel teli mindennapjait és a szexuális tabukat nyíltan bemutató mű. 

 

A főszereplő, akit Dustin Hoffman alakít, egy diplomaosztás előtt álló, csetlő-botló, szemérmes fiú, aki egy partin találkozik, az életetet nagykanállal evő, Mrs Robinsonnal, akivel viszonya lesz. A történet igazi felnőtteknek szóló komédia, tele jó zenékkel és a végén happy enddel. A magyar mozikban Diploma előtt címmel mutatták be.

 

A film zenei anyagához, ezen kívül, még Simon két dalának jogait, köztük a Sound of Silent-t, vásárolták meg. A dalt később kislemezen is kiadták és nagyon népszerű volt a korabeli zenei listákon. 

A dal történetéhez hozzátartozik, hogy mielőtt a filmhez eladta Simon a dalt, az eredeti szöveg, egy híres baseball játékos és Mrs Roosevelt kapcsolatáról szólt, de a producer a film női főszereplőjének a nevét, Mrs Robinsont adta a zenei betét címének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése