2020. július 28., kedd

Első Emelet - Stop Or I'll Shoot! 1986

Az 1986-os magyar slágernek elkészítették az angol nyelvű változatát is, amely a nyugat-európai koncert körutat megelőző promóció része volt. Egyébként az 1986-os Tessék Választani című fesztiválon, az Állj vagy lövök című dalt, Állj mert jövök címmel engedte csak bemutatni, mert a szétesőben lévő kommunista rendszer veszélyes felhívásnak vélte a dal címét....

1982-ben a csillaghegyi strandon eltöltött hétvége után alakította meg öt zenész (Kisszabó Gábor, Bogdán Csaba, Tereh István, Berkes Gábor és Rausch Ferenc) , akik korábban az instrumentális zenét játszó Solaris és Lobogó együttesek tagjai voltak. 1983-ra alakult ki a végleges felállás, amikor Patkó Béla énekes is csatlakozott hozzájuk.

A zenei stílusuk az újhullám és szintipop volt, melyet az időközben hozzájuk szerződött, Geszti Péter szövege tett újszerű sláger zenévé. 1984-ben jelent meg az első albumuk, majd több nagysikerű koncertet adtak. Az egyetemi klubok kedvenc előadói voltak a nyolcvanas években. 

Itthon nem kaptak jó kritikát, annak ellenére, hogy a közönség kedvencei voltak, mivel a zenéjük újszerűségét a konzervativ kritika nehezen emésztette meg. Ezzel szemben a külföldi zenevilágban előkelő felkéréseket kaptak, a Dire Straits-től a Kajagogoo-ig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése