2020. május 27., szerda

P.Mobil - Két forintos dal 1978Az 1970-80-as évek legendás hardrock zenekara volt a P.Mobil együttes. 1973-ban ezen a néven debütáltak a Budai Ifjúsági Parkban, de az igazi sikert a miskolci rockfesztivál hozta meg nekik. A korábbi , Gezarol (Rovarirtó) név , megbotránkoztatta a könnyűzene nagyurait, ezért született a semleges Perpetuum Mobile zenekarnév.

 

A névválasztáshoz hasonlóan, a színpadi fellépéseik és egyedi zenei stílusuk sem illeszkedett bele a szokásos klasszikus rock játékstílusba. Fergeteges koncerteket tartottak, ahol elsőként csápolt a közönség, melynek a praktikus oka, hogy így kevésbé zavarták egymást a tetszés nyilvánításban. Csupán a hetvenes évek közepén jutottak lemezfelvételi lehetőséghez, akkor is csak a hard rock kedvelők nyomására. Elsők között volt a Kétforintos dal, melynek külön koncert koreográfiája született abban az időben.

Klasszikus 1973-as felállásuk: Póta András (dob), Schuster Lóránt, Bencsik Sándor (gitár), Huszár György (ének), Losó László (basszusgitár, ének), Serényi Miklós (ének)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése