2020. március 11., szerda

Kiss - I Was Made for Lovin' You 1979


A dal a Kiss amerikai hard-rock együttes 1979-es slágere, amely a hetvenes évek végének divatos disco stílusában született, természetesen az együttes stílusának megfelelő kemény ritmusban. A megjelenését nagy vita előzte meg az együttesen belül, mivel nem szerették volna, ha ez a fajta discos kirándulás az együttes kemény rock-punk stílusán csorbát ejtett volna. Végül a menedzser nyomására beleegyeztek és nem bánták meg, mert többszörös platina lett a dalból.

 

A Kiss hard-rock együttes New Yorkban alakult 1973-ban, és a korai hetvenes években, mint keményvonalas punk együttes zenélt. Könnyen felismerhetők az arcfestésükről és a fellépőruhájukról, amely védjegyükké vált az évek folyamán. Saját egyedi stílusukkal hatalmas rajongótábort tudhattak maguk mögött, és nagyon látványos koncerteket tartottak, ahol a rock együttesek körében később népszerű, tűzijáték és fénytechnika újszerű alkalmazása az ő úttörő munkájuk eredménye volt.  

 

Az együttes fénykorát az 1970-es évek közepén és végén élte, elsősorban show-szerű koncertjeiknek köszönhetően, amelyeknek többek között részét képezte a pirotechnikai elemek használata, a vérköpés, tűzfúvás, 12 méter magasra felemelkedő dobok, vagy a gitárból kilövellő rakéták.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése