2020. január 6., hétfő

Shocking Blue - Never Marry a Railroad Man 1970

 Amikor 1970-ben, a magyar származású Mariska Veres, a Socking Blue dán együttes sikerszamaban azt ajánlotta, hogy “Soha ne házasodj vasutassal” , akkor ezzel erősen megtépázta a vasutasok szakmai önérzetét, és a róluk kialakult képet. Nem tudni mennyire volt a dalnak köszönhető, az biztos, hogy a dal Európán túlnyúló örök életű sikerszám lett, több millió példányt eladtak belőle és a korabeli dance partikon gyakran játszották. 

 

1969-ben a Shocking Blue holland rock zenekar énekest keresett, mert vokalistája bevonult katonának. A válogatáson egy hollandiában élő magyar primás lányára, a 21 éves Veres Mariskára, esik a választás. A lány beváltja a hozzáfűzött reményeket, hiszen 1969-ben a Venus című világslágerrel beírják magukat a rock történelembe, és megszületik az első világhíres magyar popsztár. 

 

Európai együttes ritkán jut amerikai listák élére, de abban az évben a tengerentúli listák első helyét is megjárta a dal. Sajnos 2006-ban a betegsége legyőzi, és búcsút kell intenie a színpadnak, és még abban az évben meghal.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése